GarantiBank mituieşte angajaţii statului

12/05/2009 at 2:30 pm Lasă un comentariu

Am crezut că nu văd bine într-un newsletter primit azi: “Bugetarii favorizaţi la credite şi depozite de către GarantiBank”. Caut direct la sursă, pe site-ul băncii, nu găsesc nimic. În schimb, pe mai toate siturile financiare apare ştirea preluată de la NewsIn. Unele articole dau şi vorbele lui Okan Yurtsever, directorul departamentului de retail al băncii, adică îl citează, cum s-ar zice. Deci ştirea e pe bune !

„În perioada 11 mai – 31 decembrie 2009, angajaţii din sectorul public care solicită orice tip de credit primesc o dobândă redusă cu 1% faţă de dobânda în vigoare la momentul contractării creditului”, se precizează în comunicatul GarantiBank.

O bancă cu un asemenea comportament NU ARE CE CĂUTA PE PIAŢĂ! Nu sunt vreun fan al altei bănci. Băncile, ca instituţii, mă lasă rece. Consider creditarea o mare găluşcă pe care românii au înghiţit-o şi o înghit în continuare fierbinte şi pe nemestecate. Te arzi şi te şi îneci ! Că unii consideră că trebuie să existe şi bănci pe lumea asta, sau spun despre credit că este motorul economiei, e treaba lor!

Când, însă, vezi că o bancă împarte oamenii dintr-o ţară în două categorii, în albi şi negri, aşa cum o face GarantiBank, te-apucă scârba de tot sistemul bancar şi de statul care tolereaza astfel de practici. Culmea e că tocmai funcţionarii care ar trebui să sancţioneze acest comportament sunt cei favorizati de GarantiBank. Si-atunci nu ne vine in minte cuvântul MITĂ ?! Ei, bine DA e o forma clară de MITĂ !

Dacă stăm să analizăm, 1% e nimic ! Ca cifră. Ca semnificaţie însă, e enormă: e diferenta dintre legal şi ilegal ! În primul rând este ilegal pentru că este o discriminare. Cu ce e mai prejos un angajat al unei firme private ? Sau un director de companie multinaţională cu un salariu cam de trei ori cât al preşedintelui Republicii, că tot e asta o comparaţie la modă ? Azi-mâine nici nu vom mai putea intra în instituţii precum GarantiBank dacă nu avem bască. Ori dacă avem barbă, perciuni, chelie sau ochelari !

Apoi, aşa cum am mai spus,este o evidentă încercare de cumpărare a bunăvoinţei. E un avantaj acordat acum cu scopul obţinerii unui posibil tratament preferenţial în schimb. Acum sau în viitor, nici nu mai contează. Oricum faptele sunt foarte grave şi măcar Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării şi DNA ar trebui să cerceteze cazul. Chiar dacă, sau mai ales fiindcă, sunt instituţii publice !

Reclame

Entry filed under: Baba cufurită în lanul de urzici, Raftul cu cascaval. Tags: , , , , , .

Neuronu-n scaunul electric Cu verdele-n sus

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Zilele…

Mai 2009
L M M M V S D
« Apr   Iun »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

  • 3,206

%d blogeri au apreciat asta: